Bruiloft

Wanneer twee mensen in het huwelijk treden, met elkaar trouwen, vindt er een bruiloft plaats. Bruiloften zijn erg verschillend over de wereld. In sommige delen van de wereld worden bruiloften uitbundig gevierd, terwijl in andere delen van de wereld gekozen wordt voor een bescheiden bruiloft. Andere factoren die de invulling van een bruiloft bepalen zijn onder geloofsovertuiging en de financiële mogelijkheden die iemand heeft.

  • Verloven: voordat een trouwdag daadwerkelijk gepland wordt, kiest men meestal voor verloving vooraf. De verloving is de eerste stap richting een bruiloft.
  • Trouwringen: mensen zweren elkaar trouw en geven elkaar een trouwring om deze belofte vast te leggen.
  • Bruidsboeket: het zogenoemde bruidsboeket is een essentieel onderdeel van de bruiloft. Het bloemstuk wordt door de bruid gedragen en aangeschaft door de bruidegom. Tegenwoordig is het een traditie om het bruidsboeket achterover weg te gooien naar de vrijgezelle aanwezige dames. Degene die het boeket vangt is de volgende die gaat trouwen.

Wat kost een bruiloft?

Uiteraard kunt u het zo gek maken als dat u zelf wilt. Meestal worden bedragen rond de 10.000 tot 15.000 euro genoemd voor een bruiloft met gasten. Natuurlijk geldt, hoe meer gasten hoe hoger de prijs en hoe uitgebreider de bruiloft hoe meer kosten.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*