Een fotocamera voor iedereen

Ondanks de opkomst van de smartphones zijn fotocamera’s nog steeds in trek. Ook heb je nog veel keuze als het op verschillende soorten fotocamera’s aankomt. De verschillen zitten hem namelijk altijd in de functies, de kwaliteit en natuurlijk de prijs. In deze blog bekijken we er drie.

Compact en compleet

Compact

De meeste mensen zoeken een gouden middenweg waarbij ze voor een voordelige prijs beschikken over een camera met redelijk wat functies en foto’s van voldoende kwaliteit. In zo’n geval kan je het best kiezen voor een digitale camera in de prijsklasse van 40-90 euro. Deze digitale camera’s vallen op door hun kleine, compacte ontwerp waardoor ze eenvoudig mee te nemen zijn. In tegenstelling tot een smartphone hebben deze camera’s wel een betere zoomlens (vaak 8x), meer kleuropties, is een stabilisator in gebouwd en kan je met een geheugenkaart van vaak 32 GB een heleboel foto’s maken voordat de camera vol is. Hierna verwijder je de SD-kaart eenvoudig uit de camera en sluit je een nieuwe aan. De oude SD-kaart kan vervolgens gebruikt worden om de foto’s mee op je laptop te plaatsen. Alles  bij elkaar hebben de meeste mensen genoeg aan zo’n compacte digitale camera. En de hiervoor genoemde extra’s maken deze digitale camera beter geschikt voor het maken van foto’s dan bijvoorbeeld een mobiele telefoon.

Luxe fotocamera met alles erop en eraan

Luxe foto

Ben jij een geboren fotograaf en werkt een kleine digitale camera met een beperkt aantal functies voor jou als een kooi, kies dan voor een luxe fotocamera. Luxe fotocamera’s zijn over het algemeen verkrijgbaar vanaf een bedrag van ongeveer 200 euro. Dit is natuurlijk een serieuze investering, maar je krijgt er veel voor terug. Luxe fotocamera’s blinken uit door de hoge beeldkwaliteit die ze leveren plus de vele extra opties. Zo kunnen deze camera’s soms wel 21x of vaker inzoomen. Luxe fotocamera’s beschikken daarnaast over zowel een ingebouwde als externe flitser, die bovendien ook als constante lichtbron gebruikt kan worden. Wat handig is als je ’s avonds aan het fotograferen bent. Verder beschikt een luxe fotocamera altijd over meerdere soorten lenzen: met een breedhoek lens heb je een breed perspectief wat wenselijk is als je grote evenementen als festivals en dergelijk vastlegt. Daarnaast is er ook altijd een lens met een vaste brandpunt afstand voor bijvoorbeeld portretfotografie. Tot slot hebben dit soort fotocamera’s natuurlijk telelenzen waarmee nauwkeurig op afstand fotograferen mogelijk wordt. Om de camera ook makkelijk in het gebruik te maken kan je deze vaak dragen door middel van een speciale riem. Ook kunnen dit soort camera’s vaak eenvoudig op een statief geplaatst worden. Wees er echter wel zuinig op: het zijn prachtige apparaten maar ze kunnen natuurlijk ook stuk.

Instax fotocamera’s

Instax fotocamera

Instax camera’s, zoals deze fotocamera van Fujifilm, vormen een derde categorie fotocamera. Deze camera’s vallen op door hun kleurrijke uiterlijk, zijn zeer overzichtelijk en eenvoudig in het gebruik maar belangrijk nog: ze printen direct de foto uit. Net zoals we dat vroeger van Polaroid camera’s gewend waren. En dit heeft zo zijn leuke kanten. Ten eerste heb je hierdoor meteen een foto (soms op credit card-formaat) bij de hand die je weg kan geven of in een fotolijstje kan plaatsen. Ten tweede bespaart dit je de tijd en kosten die je normaal aan het ontwikkelen van foto’s kwijt bent. Leuk dus! En een tikkeltje anders.

Bron Cheaptech.nl