Amateurfotograaf of professional?

desktop with photography equipment, camera, tripod,flash and computer

Wie een fotograaf in wil huren zal worden geconfronteerd met het feit dat een hele hoop mensen zijn die zichzelf fotograaf noemen. Het is daarom heel lastig om een fotograaf uit te kiezen waarmee u in zee wilt gaan. Hoewel niet per definitie gesteld kan worden dat professionele fotografen betere kwaliteit leveren dan amateurfotografen, beschikken zij over het algemeen wel over bepaalde kwaliteiten.

Hoe kiest u dan een goede fotograaf?

Het is verstandig om een gesprek in te plannen met een fotograaf. Tijdens zo’n gesprek kunt u de (professionele) fotograaf vragen om zijn portfolio en eventuele diploma’s. Bovendien kunt u vragen naar de ervaring die hij of zij reeds opgedaan heeft. Het is verstandig om op uw gevoel af te gaan. Een fotograaf met veel diploma’s is niet altijd een voor u geschikte fotograaf. Immers is het goed mogelijk dat hij of zij een bepaalde stijl hanteert.

Wat kost een fotograaf

De kosten van fotografen lopen uiteen. Wilt u een dag een fotograaf inhuren? Dan lopen de bedragen als snel op tot € 150. Natuurlijk kunt u het zo gek maken als u wilt. Er zijn fotografen die meer dan € 1000,- per dag rekenen.