5 creatieve ideeën voor bruidsfoto’s

Om nog langer te kunnen genieten van “de mooiste dag van je leven”, laat je je foto’s vastleggen door een fotograaf. Om nog extra na te genieten, moeten deze foto’s ook wel echt geweldig zijn. In dit artikel vind je namelijk inspiratie, die zowel voor de fotograaf als het gelukkige stel relevant kunnen zijn.

1. Speel met details

De details in een foto kunnen hem net wat extra kracht en in dit geval feestelijkheid geven. In de foto hierboven worden bijvoorbeeld natuurelementen toegevoegd. Vaak wordt er ook een foto gemaakt als er confetti of rijst wordt opgegooid. Daarbij wordt er in deze foto iets met de trouwjurk gedaan. Alle details: het gras, de blaadjes, de positie van het bruidspaar en de manier waarop zij naar elkaar kijken, maken het echt een topfoto.

2. Actie

De confetti- of rijstfoto’s zijn al actiefoto’s, maar er zijn meer spannende momenten die je bruidsfoto’s leven geven, zoals de wind hierboven. Daarbij zijn het ontkurken van de champagne, een grappig moment waarop iedereen lacht, het aansnijden van de taart en het omdoen van de ringen allemaal momenten, waarbij timing heel belangrijk is.

3. Gebaren of figuurtjes

Dit kan heel afgezaagd worden, maar bij de foto hierboven is het hartje heel mooi gedaan en zie goed de details van de kleding en accessoires die worden gedragen.

4. Emoties

Een verliefde blik, de traan van je moeder of de lach bij een grappige speech – het zijn allemaal mooie momenten waar je als stel later nog aan herinnerd wilt worden. Het is fantastisch als een foto dit kan bereiken. De fotograaf zal hier goed op moeten letten en de emoties goed in beeld kunnen brengen.

5. Accessoires

Om een mooi fotoboek of een grote collage te kunnen maken die de sfeer van de bruiloft goed weergeeft, zijn de accessoires onmisbaar. Een fotograaf kan close-ups van de ringen, de taart, de bloemen, het eten, champagneglazen, versiering en nog veel meer maken.

Kijk voor meer inspiratie op anastasi.nl!